Welkom op het weblog van Eupotours BV. Hier kun je de belevenissen volgen van 5 mensen
en 4 dieren. Evert, Neel, Julia, Lotte, Flora, Spot, Joris, Noortje en Blub.

maandag 1 oktober 2012

Luxemburg


Het moest er eindelijk weer eens van komen, een relaxweekendje voor twee in Septfontaines. Even pauze in deze hectische weken. Op vrijdagavond de laatste zaken doorgesproken met de meiden, inpakken en wegwezen. Omdat we nu noodgedwongen op benzine rijden, hebben we het wijze besluit genomen wat rustiger te rijden, het moet vast schelen in het brandstofverbruik. Zeker en vast zoals onze zuiderburen zeggen, het scheelt al gauw zo'n slordige 130 kilometer op een tank. 
Iets later dan anders rijden we het weggetje van de camping omhoog, maar alles is donker! Geen geroezemoes en klinkende glazen in het café, geen lichtjes in de diverse caravans, slechts trage stilte in de frisse avond, we hebben de hele camping voor onszelf. Moe als we zijn pakken we onze spullen uit, drinken een glaasje en kruipen het warme nest in, RUST!
Eigenlijk hadden we het idee het buitenkozijn te schilderen, maar ach, dat loopt niet weg en zal best nog een wintertje kunnen overleven. We lezen de krant, keutelen een beetje door de caravan en besluiten naar Bastogne "Home of the Bastogne-koeken" te rijden. Lekker binnendoor. De stad is aangenaam, een waar winkelcentrum van één lange straat compleet met Hema-met-worst en vriendelijk uitgaansplein. We zien diverse borden staan met de aankondiging dat "ze" er weer zijn en we kunnen de verleiding niet weerstaan om bij Brasserie La Tourette (inderdaad, naast de toren) een pannetje mosselen te bestellen. Heerlijk zijn ze, zeker met een glaasje La Chouffe er bij en de aangename entourage van een iets verlopen chique inrichting met vriendelijke mooie-mannen bediening. 
We lopen hierna nog wat door het centrum en komen terecht bij een in worst gespecialiseerde winkel met een erg vriendelijke dame achter de toonbank. In de etalage hadden we ze al gezien, de worstjes in de vorm van een wild zwijn en besluiten dat dit het ultieme cadeautje is voor Ellen.
Wat we verder gedaan hebben? Ham and eggs! Lekker wat gewandeld, wat biertjes gedronken, veel gelezen en heerlijk geslapen.
Op zondag moeten we vroeg naar huis, Lotte heeft een auditie, Ellen haar verjaardagsfeest en we moeten eigenlijk nog een paar wasjes draaien. Goed, die wasjes hebben we niet gehaald, wel de auditie en het erg gezellige feestje. En het worstje? Dat is nu weer met Paul en Ellen terug naar Luxemburg, over foodmiles gesproken...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten