Welkom op het weblog van Eupotours BV. Hier kun je de belevenissen volgen van 5 mensen
en 4 dieren. Evert, Neel, Julia, Lotte, Flora, Spot, Joris, Noortje en Blub.

donderdag 4 oktober 2012

BredaPhoto


Vandaag ben ik een groep mensen van de Fotoacademie naar BredaPhoto geweest, het international photo festival (van 13 sept. - 21 okt.). Dit keer reisde ik met het openbaar vervoer, heel relaxed reizen en zeer zeker geen gedoe met parkeren en zo. 's Morgens vroeg met de bus naar Eindhoven is sowieso een belevenis, horden jeugd, voor het merendeel getooid met "oortjes" en hun gezichten blauw verlicht door de lichtjes van hun belangrijkste gadget, de SMARTPHONE. Er wordt weinig gesproken...
Natuurlijk ben ik te vroeg op het station in Eindhoven, maar er is genoeg te zien en een lekker kopje koffie verkeerd met krantje doet wonderen met wachttijden. De trein is op tijd, tenminste die van ons, en in een mum van tijd staan we in Breda. 



Het eerste gedeelte van de tentoonstelling is buiten, grote steigerbuizenconstructies met daarin foto's op zeil of op een kunststof plaat staan in het Chassé Park, het is een wonderbaarlijke plek om rond te dwalen tussen de beelden van goede fotografen, een vlak en enigszins kaal maar vrouwvriendelijk en hufterproof park, omzoomd door moderne hoogbouw. Het aanbod van foto's is erg divers en boeiend, we kregen spontaan last van inspiratie...
In het Breda's Museum, de Stadsgalerij en MOTI hebben we enkele uren rondgedwaald, mooie tentoonstellingen, heel verschillend en allemaal zeer zeker de moeite waard om naar Breda te reizen. 
Rond een uur of vier was de pijp leeg, zo'n hele dag zonder één keertje pauze hakt er wel in. Het is tijd om naar huis te gaan dus naar het station, nog snel een broodje kaas en langzaam word het gezelschap kleiner, de één vertrekt in Breda, een ander stapt uit in Tilburg en de laatsten nemen afscheid in Eindhoven. Met een hele hoop mazzel ben ik meteen in de bus (sneldienst nog wel) naar Gemert kunnen stappen met een halve liter warme thee in mijn handen en een gezellige chauffeur die een beetje verlegen zat om een praatje. Goeie dag gehad!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten