Welkom op het weblog van Eupotours BV. Hier kun je de belevenissen volgen van 5 mensen
en 4 dieren. Evert, Neel, Julia, Lotte, Flora, Spot, Joris, Noortje en Blub.

woensdag 19 september 2012

ROME!!


Hallo allemaal, Julia hier.
Mijn eerste keer dat ik iets schrijf op ons blogspot account...
Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen. Ik ben afgelopen week (8-14 september) met school naar Rome toe geweest. En ik kan je vertellen, je kunt moeilijk betere gidsen krijgen dan leraren die razend enthousiast zijn. Er waren drie groepen: Meneer Arts, Meneer Verberne en Mevrouw Leiendeckers. Ik zat bij Meneer Arts in de groep, veel jongens en twee meisjes. Het was echt ontzettend leuk, Meneer Arts heeft ons zoveel mogelijk laten zien in de weinige tijd die we hadden. We verbleven in een twee sterren hotel, super gezellig met z'n twee├źn op de kamer.
De eerste nacht was echter een ramp. Vrijdagavond eerst naar een feest van een vriendin (begint toch druk te worden bij mij die vrijdag en zaterdag avonden), om tien uur (!) alweer terug en in bed. Dan mag je er vervolgens alweer om 2 uur uit omdat je om kwart voor drie vertrekt. We moesten twee uur in de bus, ongeveer twee uur in het vliegtuig en nog een keer anderhalf uur in de bus. Genoeg tijd om bij te slapen zou je zeggen. Niet dus. Komen we eindelijk aan in het hotel, staan we daar, door ons enthousiasme (Yay we zijn in Rome!), nog net niet als zombies voor de deur. Maar goed, de eerste twee dagen hebben we erg veel gelopen. We waren ongeveer vanaf acht uur tot elf uur op de been. Lange dagen dus. Daarna werd het iets minder, we gingen vaker met de metro en de bus.We zijn zelfs naar een Etruskische dodenstad geweest. Lekker rondrennen tussen grote graven (het waren eerder heuvels met gaten en kamers erin) en ontdekken wat de Etrusken allemaal voor ons achtergelaten hebben. Verder zijn we ook naar Ostia geweest, een (langgeleden) verlaten havenstad waarvan de muurtjes nog een beetje overeind stonden. Degenen die Assassins Creed kennen, die snappen natuurlijk dat wij daar als 'assassins' aan het rondrennen waren. Niet dat ze er daar zo blij mee waren... Er waren zelfs ondergrondse tunnels van riolering of vloerverwarming waar we in konden! Erg leuk en mooi dus. De rest van de dagen hebben we 'gewoon' rondgelopen in Rome. We hebben zoveel gezien dat ik het echt niet op ga sommen en dus geen verdere uitleg ga geven. Het was gewoon ERG leuk. Zo ongeveer alles wat ik had verwacht van de reis waarop ik al 5 jaar heb gewacht.
Het leuke was dat er ook een paar mensen mee waren die niet zo van het rondhuppelen hielden, zoals de meeste anderen. Zo hebben we dus een paar leuke grappen uit kunnen halen. Een daarvan: We hadden de hele middag rondgelopen in de dodenstad en de meeste vonden het, in principe, niet zo erg om nog even rond te rennen, deze mensen haddden er echter genoeg van. Meneer Verberne zei toen, op aanraden van alle andere leerlingen: 'Nou, dat was de Blauwe route, we gaan nu aan de Rode beginnen, die is wel iets langer'. Je moet je de gezichten van deze mensen maar eens voorstellen! Ok, ik zal stoppen. Het wordt wel een erg lang bericht. Tot slot is het enige wat ik nog kwijt wil aan alle (toekomstige) leerlingen van het Commanderij College: Als je interesse hebt in de oudheid en het niet erg vind te lopen, ga dan zeker mee met de Rome-reis!

2 opmerkingen:

  1. Goed verhaal Julia, ik krijg meteen zin om naar Rome te gaan. mooi dat er nu ook foto's bij staan. Ga je nu ook Italiaans leren?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. nee, qua taal ligt mijn hart en ziel bij Japans (niet dat dat zo goed gaat ...) XD

    BeantwoordenVerwijderen