Welkom op het weblog van Eupotours BV. Hier kun je de belevenissen volgen van 5 mensen
en 4 dieren. Evert, Neel, Julia, Lotte, Flora, Spot, Joris, Noortje en Blub.

zondag 19 augustus 2012

Vakantie SeptfontainesEn dan is het weer voorbij... Zitten we weer met z'n allen hevig te zweten in het Gemertse. We hebben met z'n allen in verschillende campingbezettingen een geweldige vakantie gehad. Het weer was uitstekend (op die ene nacht na dat de tent van Julia en co zeiknat was, van binnen...) het eten en drinken heerlijk en overvloedig en het gezelschap als gewenst. Wat we gedaan hebben? Voor het overgrote deel van de tijd, "ham and eggs". Wat lezen, wat wandelen, even (!) naar de winkel, een biertje drinken, op bezoek in het café bij Joop en Wilma, vooral veel buurten en lekker met z'n allen eten.Een van de maaltijden was klaargemaakt door de vriendengroep van Julia (zij inclusief), het was een verrassende maaltijd en vooral, het was voldoende voor iedereen. Soep uit pak vooraf, een creatiefe verwerking van aardappelen en gehakt met kruiden, heel veel sla en Julia had een constructie bedacht van meloen met opgesmolten chocolade. Het smaakte prima en we hadden zelfs een klein beetje over voor Spot, en dat wil wat zeggen bij die grote opgroeiende jongens, nog nooit zoveel eten in hongerige magen zien verdwijnen...


Wat hebben we nog meer gedaan..., wildlife bestudeerd. We zijn met Mars (medecampingbewoner) mee geweest. Sinds een aantal weken gaat hij elke avond naar een vaste plek in het bos waar hij een nest jonge vossen heeft ontdekt. Hij is restauranthouder en alles wat hij aan vlees over heeft, voert hij aan deze jonkies. We hebben de dieren van dichtbij kunnen bekijken, één keer in het licht (zie boven) en één keer in het donker. Bij beide gelegenheden hebben we ook nog ander diergespuis mogen waarnemen, we zagen een wilde kat, een das, een relatief hoog aantal kamikazemuizen op de weg en we hoorden wilde zwijnen. 
Al bij al hebben we veel wild gespot, buizerds in alle soorten en maten, volwassen vossen in het veld, reeën, een enkele zwarte ooievaar, hagedissen, eekhoorntjes en enkele vogels die we in onze eigen én nieuw aangekochte boeken niet konden vinden.Verder hebben we natuurlijk ook toeristische activiteiten ondernomen. Met de jongens, Bram en Maja, de dochters, Paul en Ellen hebben we de riddermarkt bezocht in Vianden bij het kasteel aldaar. Een aanrader alhoewel de Middeleeuwse markt vorig jaar in Useldange een uitgebreider middeleeuws karakter had. In Vianden hebben we genoten van het kasteel an sich, de optredens met vogels, vlaggen en muziek, de zwaardgevechten en de dans uit vroeger tijden. Flora heeft zich het kostuum van een adellijke dame uit vroeger tijden aangeschaft (ik kan me nu even de naam niet herinneren, maar hierover later meer), erg mooi. Daarnaast zijn we in Arlon naar De Messenwinkel geweest, alle mannelijke deelnemers die mee zijn geweest hebben daar staan kwijlen. Ook hierover: later meer.
Als laatste, het jaarlijkse wereldfestival van Ansembourg, een festival waar de aangesloten landen zich presenteren d.m.v. voedsel, drank, kleding, snuisterijen en muziek, ook dit jaar weer een verzameling van mensen van allerlei kunne, van Afrika tot België, van Engels bruin tot diep Afrikaans zwart en alle schakeringen daartussen. We hebben van alles gezien, lekker gegeten en gedronken en veel talen gesproken. 
En morgen, morgen gaan we het gewone leven weer in, school en werk, wel iets langzamer als vorige jaren denk ik, het is te heet...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten