Welkom op het weblog van Eupotours BV. Hier kun je de belevenissen volgen van 5 mensen
en 4 dieren. Evert, Neel, Julia, Lotte, Flora, Spot, Joris, Noortje en Blub.

maandag 28 mei 2012

Luxemburgs wild




Veel van onze bekenden in Luxemburg praten over wat ze zoal gezien hebben aan wild in de omgeving van Septfontaines. Dat gaat van dassen, reeen en vossen tot diverse bijzondere vogels. Zelf zie ik niet echt veel aan wilde zoogdieren, terwijl ik toch vaak al vroeg op pad ben. Op de verkeerde plek op het verkeerde moment blijkbaar. Afgelopen weekennd was ik met de fiets op pad en zag in een weiland, vlak langs de weg een dode ree liggen. Een bijzonderheid volgens de lokalen. De reeen in Luxemburg zijn nogal wat schuwer als in Nederland (veel jacht) en er worden er relatief gezien minder aangereden. Wel zie je regelmatig dassen en vossen langs de weg liggen (stijgende populatie?). Alles bij elkaar had ik het beest toch liever lopend aan de bosrand gezien.
Dit mag een kleine klaagzang lijken, maar het zien van veel vogels en dieren als boomkruiper, buizerd, rode wouw, bonte specht, maar ook eekhoorns, hermelijnen en gewone muizen in diverse soorten gaat een beetje gewoon lijken, maar is het natuurlijk niet. Het is een van de redenen dat we in Septfontaines zijn beland en ook blijven komen.



Wat het weekend echt bijzonder maakte was het spotten van een zwarte ooievaar, toch wel een zeldzame gast, ook in Luxemburg.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten